Hvorfor putter man salt ved kartofler når de skal koges

Hvorfor putter man salt ved kartofler når de skal koges

Salt skal der til - også når der skal koges grøntsager - herunder kartofler.
Det sker tit at jeg koger en grydefuld kartofler. Når jeg gør det, så sørger jeg altid for at komme en god mængde groft salt i vandet.

Den videnskabelige forklaring på at vi altid putter salt i vandet når vi koger kartofler, har noget med Osmose at gøre. Jeg har søgt lidt på nettet, men kan ikke rigtig finde ud af hvad det her osmose er. Egentlig burde jeg nok vide det, for jeg har haft biologi og kemi i gymnasiet, men det er så mange år side, at jeg ikke kan huske det (plus det faktum at jeg nok ikke fulgte så meget med i de timer).

Min forklaring på, at man skal komme salt i vandet når man koger kartofler, er at det giver en bedre smag. Kartofler i sig selv smager ikke af meget. De består trods alt også kun af vand og stivelse. Salt fremhæver smagen i mad og dermed også kartofler.
I princippet kunne man vel lige så godt drysse salt på kartoflerne efter at de er kogt, men hvorfor gøre det, når man kan komme det i vandet når man koger dem.

Hvis du har en bedre forklaring på dette spørgsmål må du meget gerne dele det med os andre her på siden.

Tilføj kommentar

Var indholdet nyttigt?