Hvordan man pifter

Hvordan man pifter

Pifte er ret sjovt. Jeg gør det faktisk en del efter at jeg har lært hvordan man gør det. I mange år kunne jeg ikke pifte og det irriterede mig faktisk lidt. Derfor satte jeg mig en dag for at lære hvordan man gør.

Nu er der jo mange måde at pifte på. Overordnet set, så kan man enten pifte ved at stikke fingre i munden eller man kan pifte uden brug af fingre. Jeg kan kun pifte ved at stikke to fingre i munden.

For at pifte på den måde jeg gør, så skal du gøre følgende.
Hold dine pegefingre sammen så de danner en vingel på ca. 40 grader. Du skal vende hænderne så overfladen vender væk fra dig selv.
Nu placere du enden af fingrene på undersiden af tungespidsen og stikker hele molovitten ca. 2 cm ind i munden og lukker den. Der skal kun lige være et lille hul imellem fingrene. Nu er det bare om at prøve at puste på en sådan måde, at der fremkommer den lyd som man kalder for at pifte. Det kan godt virke lidt svært i starten, men hvis du bare bliver ved med at forsøge længe nok, så skal du nok lære det.

Når du har lært at pifte med dine to pegefingre, kan du også prøve med andre fingre. Fx. er det også sjovt at gøre det med dine to lillefingre - det giver en højere tone end når du pifter med dine pegefingre.

Tilføj kommentar

Var indholdet nyttigt?