Hvordan jævner man sovs

7. januar, - 2012 10:04 | Kilde: Blogstream.dk | Upassende indhold? Tip moderator ›

Når det kommer til jævning af sovs er jeg en sand mester (jeg har også øvet mig i mange år). Når det kommer til sovs, så er det vigtigt at man har styr på at jævne den ordentligt - ellers bliver den ikke særlig god.

Der er flere måder at jævne en sovs på. Min absolutte favoritmåde at jævne sovs på, er med Maizena sovsejævner. Det er et pulver/mel som man kan tage direkte fra pakken og hælde i sin sovs - bare man husker at røre rundt samtidig. En pakke Maizena koster ca. 15 kr og kan købes i stort set alle supermarkeder. Er du stadigvæk i tvivl om hvordan du benytter denne jævner, så læs på pakken før du går igang.

Har du ikke tænkt dig at benytte Maizenas sovsejævner, kan du selv lave en jævner på mel og vand. Her vil jeg igen anbefale at man benytter Maizenas majsmel til at gøre det med (har man ikke denne mel, så kan man også bruge almindelig hvedemel)
Fremgangsmåden er ganske simple: Du tager 1-2 spiseskeer mel og blander det med 1 til 1½ dl. vand. Mix det godt sammen (gerne i en melryster hvis du har sådan en). Når melet er helt opløst kan du bruge denne væske til at hælde i sovsen. Du skal være forsigtgi hvis du bruger hvedemel, da sovsen let kan komme til at smage af mel hvis der kommer for meget i!

Andre emner, du måske synes om

Skriv en kommentar til dette indlæg

Nyttigt indlæg:
Dit navn:
Din email:
Kommentar:
32 plus 10?:

Seneste...