Gør haven forårsklar

Gør haven forårsklar

Når den aller første forårsdag kommer i februar/marts måned, er det dejligt at komme ud og se på haven og føle, at den så småt er ved at komme til live efter en lang, kolde og mørke vinter. Hvis det er solskinsvejr og temperaturen kommer over 8-9 grader, så må man næsten bare ud, og så er det jo godt, at der er ting der skal laves i haven. Der er massere af ting du kan give dig til, og samtidig får du varmen af det .

I det hel tidlige forår, skal man passe på med at fjerne for mange gamle grene og visne ting. Fx. så er mange grene og blade på stauder flerårige og de hjælper planterne med at komme igennem den kolde og lange vinter. Hvis det pludselig sætter ind med frost i det tidlige forår (hvilket det let kan gøre), så har planten brug for de gamle grene og blade for at overleve. Især hvis der ofte kommer varme og sol om dagen, efterfulgt af nætter med frost, kan det gå ud over planterne.

Er man til løg (forstås løgplanter) fx. påske-liljer, vintergæk, krokus mv., og har man fået dem placeret de forkerte steder, så kan man godt flytte dem, når de er færdige med at blomstre. Normalt gøres dette om efteråret, hvilket er det rette tidsunkt at gøre det på for forårsløg. Men du kan sagtens nå at flytte dem i det tidlige forår.
Hvis du har tænkt dig at lægge nye forårsløg, bør du dog vente til efteråret (dette er et råd jeg har fået fra den berømte havemand Søren Ryge)

Tilføj kommentar

Var indholdet nyttigt?        

Kommentarer

Kasper Plesner Poulsen

16. april 2013 - 07:35:40

Hej Han Hun og Haven. For 5 år siden mødte jeg min drømmepige. Hun er skøn og dejlig, og alt hvad jeg kunne ønske mig hos en livsledsagerske. Oven i dette har hun også 2 fantastiske drenge, som jeg med det samme faldt for. Vi flyttede sammen i en ny lejlighed, og hurtig efter vores forhold var blevet rigtig alvorligt, blev hun gravid med vores første fælles barn. Lejligheden, som var en 4 værelses lejlighed, var nu godt fyldt op. Vores liv var fyldt med kærlighed og 3 fantastiske drenge. Hun elsker sine drenge, mere end noget andet, men har dog altid ønsket sig en pige, så efter et par år, prøvede vi lykken igen, og denne gang blev det en pige. Det var helt fantastisk. Men lejligheden var nu mere end fyldt op, og vi havde du stort ønske om at komme i hus, hvor vi ikke skulle tage hensyn til andre end os selv. Ikke flere problemer med at vores børn støjede for meget, og ikke flere problemer med røg fra naboer, som var til stor gene for os og vores børn. Huset vi fik mulighed for at leje levede dog langt fra op til forventningerne. Der var tusind ting der skulle laves, og mange af de ønsker og planer vi havde for huset, kunne slet ikke lade sig gøre, pga. den ringe stand. Så derfor har vi et brændende ønske om at haven kan gøres til noget, som kan få tilværelsen til at blive noget lysere, da vores drømme omkring huset ikke kan realiseres inden for vores budget. Vi ønsker os en have, som børnene kan boltre sig i, og hvor vi forældre kan have nogle hyggelige stunder med vores børn. Håber I kan hjælpe os, da det hele ser lidt sort ud nu. Med venlig hilsen Kasper P. Poulsen